Het EU Ecolabel is het Europese milieukeurmerk voor niet-voedsel producten en diensten. Het is in 1992 opgericht door de Europese Unie met als doel producenten te stimuleren tot het vervaardigen van duurzamere en milieuvriendelijke producten en diensten. Het keurmerk is erkend door alle landen van de Europese Unie. Producten en diensten met het EU Ecolabel zijn geproduceerd met een lagere milieubelasting van: grondstoffen, energie, water, schadelijke stoffen, afval en verpakking. In Nederland wordt het Europees Ecolabel vertegenwoordigd door Stichting Milieukeur en kan je herkennen als een “bloem”.

In het kader van het Europees Ecolabel zijn daarom een aantal milieu- en prestatiecriteria opgesteld waarop producten beoordeeld worden. Producten krijgen alleen het Europees Ecolabel als ze aan alle criteria voldoen. Hierbij wordt rekening gehouden met alle aspecten van de levenscyclus van een product.

Kortom, een duurzame keuze dus!

Er zijn veel producten met het keurmerk EU Ecolabel verkrijgbaar. Kijk maar eens in supermarkten, bouwmarkten, drogisterijen en andere winkels. Je vindt er bijvoorbeeld duurzamere schoonmaakmiddelen, wasmiddelen, tissue papier, verven, luiers en cosmetische producten. Ook zijn er toeristische accommodaties die volgens de eisen van EU Ecolabel werken.

Totaal zijn er meer dan 78.000 producen en diensten met het keurmerk binnen Europa gecertificeerd!

EU Ecolabel figure march 2021
De waardering van gerichthygiene.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 2 reviews.